Vaříme nepasterizovaný a nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu (podle německého středověkého zákona o čistotě piva - Reinheitsgebot) klasickým postupem: varna, otevřená spilka a ležácký sklep a to dekokčním (rmutovacím) způsobem.
Používáme pouze humnový slad plzeňského typu "Bojos" z Jižní Moravy a na pětkrát chmelíme Žateckým poloraným červeňákem.
U ležáku extra chmeleného - Herkules používáme navíc odrůdu chmele herkules.
U žitného ležáku mícháme žitný a ječný slad a chmelíme bavorskou odrůdou Hallertauer.
Dodáváme v KEG sudech 10, 15, 20, 30, 50l (hlava bajonet).
IBU: 38, Alc: do 5,00%, EPM: do 11,99%
Zatím žádné recenze. Buďte první.
Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.