Web běží v testovací verzi

Jadrníček

V roce 2014 byl založen Pivovar Jadrníček, který navazuje na dlouholetou tradici vaření piva v Náměšti na Hané, které se zde datuje od roku 1590.…

Jadrníček

V roce 2014 byl založen Pivovar Jadrníček, který navazuje na dlouholetou tradici vaření piva v Náměšti na Hané, které se zde datuje od roku 1590. Pivovar byl postaven cca 100 m od bývalého pivovaru, kde dodnes funguje sladovna. Pivovar je součástí pěstitelské pálenice. Pivo vaříme podle původních postupů klasickou metodou. Všechna naše piva jsou NEPASTERIZOVANÁ A NEFILTROVANÁ!

VÝROBNÍ POSTUP

Naše pivo vaříme jen z těch nejkvalitnějších surovin jako je moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice, voda z místních zdrojů. Varna - Výroba mladiny probíhá dvourmutovým dekokčním způsobem na varně. Rozemletý slad se smíchává s vodou a za určitých teplot dochází k zcukřování škrobu na maltózu. Takto zcukřený rmut se pak oddělí od mláta sladiny na scezovací kádi. Sladinu pak vaříme s chmelem 90 min., kde přecházejí hořké látky chmele do sladiny a vzniká mladina. Po ukončení varu se mladina vyčerpá do vířivé kádě, kde chmelové kaly sedimentují. Mladinu pak čerpáme do spilky, přičemž dávkujeme kvasnice. Dochází k chlazení na teplotu 9°C. SPILKA – V otevřených kvasných kádích probíhá při teplotě 10°C hlavní kvašení po dobu 7-10 dní, kdy dochází k přeměně sladových cukrů na alkohol a CO2. Kvasnice po zkvašení sedimentují na dno kádě a takto zkvašené pivo sudujeme do ležáckých tanků.

LEŽÁCKÝ SKLEP – Zde probíhá dokvašování nebo ležení piva při nízkých teplotách okolo 2°C po dobu minimálně 30dní, během dokvašování dochází k přírodnímu nasycení CO2 k zakulacení chuťových vlastností a doladění chuti.


Co vaříme

Hodnocení

Zatím žádné recenze. Buďte první.

Napsat hodnocení

Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.