České Budějovice byly královským městem, které mělo ve středověku právo várečné. To znamenalo, že každý plnoprávný měšťan s patřičným vybavením mohl ve svém domě vařit a šenkovat pivo. Jedním z nich byl také sladovník a hostinský Matěj Stach, který se podle archivních knih stal v roce 1487 vlastníkem budovy v Krajinské 27. Velmi pravděpodobně nebyl prvním, kdo zde pivo vařil, ale to už nikdy nezjistíme.
Mnohem důležitější je, že měl mnoho nástupců a tento dům byl se zlatavým mokem spojený dalších 300 let, než jej převzal řezník František Haas. Současný majitel a šéfkuchař restaurace, která nese jméno podle své adresy, Petr Šmídek se k dávné historii vrátil a pivovarnickou tradici oživil.
Dnes tu vaří česká piva podle starých českých receptur a za použití českého ječného sladu, chmelu i kvasnic. Řemeslná výroba a kvalitní suroviny bez chemických přísad dávají nefiltrovaným a nepasterovaným ležákům i speciálům nezaměnitelné aroma i příchuť. Od výroby piva se odvíjí i nabídka jídel v restauraci
Zatím žádné recenze. Buďte první.
Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.