Web běží v testovací verzi

Pivovar Jílovice

Jak to všechno začalo. Přeci jako většina všeho – jedním velkým snem. Chceme žít na venkově a postavíme si vlastní minipivovar. Tak sen…

Pivovar Jílovice

Jak to všechno začalo. Přeci jako většina všeho – jedním velkým snem. Chceme žít na venkově a postavíme si vlastní minipivovar. Tak sen byl a teď jak ho uskutečnit. Prodejem pozemku v Praze jsme získali peníze na nákup zemědělské usedlosti. Po té, co jsme uviděli statek v Jílovicích, jsme věděli, že jinde žít nechceme. Vejdeme se sem všichni. My, kočky a psi, koně, králíci slepice i kachny, a co je hlavní – je zde prostor pro minipivovar. Říká se, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. Můžeme to jen potvrdit. Stěhování je horor, ale přestáli jsme ho.

Po zabydlení jsme vybrali pro minipivovar prostor bývalé stáje. Ten jsme rozvrhli jako prostor proopivovaru1 varnu a prostor ležáckého sklepa. Vše jsme změřili a na papíře vznikl plán, kde budou stát jednotlivé kusy technologie. Teorie byla a v prosinci 2014 začaly stavební úpravy. Vyrovnání zdí, výměna oken, výstavba příčky mezi varnou a sklepem. Nejhorší byla podlaha. Musí být ve spádu k odvodnímu žlabu. Stěny jsme obložili a na podlahu položili čedičovou dlažbu. Všechny stavební úpravy jsme dělali svépomocí. Zásadním rozhodnutím bylo, vybrat spolehlivého dodavatele technologie. Z celé řady nabídek jsme si nakonec vybrali HD Servis Milan Doubek Pacov a koncem května bylo vše hotovo!

Provoz pivovaru Jílovice byl zahájen 2 června 2015 uvařením první várky 12% ležáku. K výrobě piva se používá velmi kvalitní voda z Novohradského podhůří, český slad a chmelový granulát z českého chmele. Při použití klasického technologického postupu vaření piva ve varně, sopivovaru2tudeného hlavního kvašení v otevřených kádích a dlouhého zrání v ležáckých tancích dostaneme pivo českého typu plné chuti, dobrého řízu a optimální hořkosti. Veškeré technologické zařízení pivovaru je vyrobené z potravinářské nerezové oceli a se sestává z bloku dvou nádobové varny, klasických otevřených kvasných kádí a uzavřených ležáckých tanků. Hlavní kvašení v kvasných kádích probíhá při maximální teplotě 9,5 – 10,0 °C 7 – 10 dní s následným zráním v ležáckých tancích při teplotě 2,0 – 3,0 °C po dobu 25 – 40 dní dle druhu piva. V současné době je pivovar schopen vyrobit za rok cca 850 hl piva.

Hotové pivo se stáčí do PET láhví a KEG sudů. Aktuální nabídku našeho sortimentu najdete v naší nabídce.opivovaru3 Prodej piva v obalech probíhá přímo v Prodejním okénku pivovaru po celý rok, v letním období (duben – říjen) je možné posedět v příjemném prostředí a ochutnat tak sortiment našeho točeného piva. Otevírací dobu dle ročního období najdete rovněž v nabídce piva. Součástí pivovaru je i Jezdecký klub Pivovar Jílovice, kde si mohou zájemci zajezdit na koni.


Co vaříme

Hodnocení

Zatím žádné recenze. Buďte první.

Napsat hodnocení

Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.