Web běží v testovací verzi

U Koníčka

... pivo, která vás rozřehtá. V roce 2006 byl založen minipivovar Koníček sládkem Mojmírem Velkým, který po absolvování pivovarsk…

U Koníčka

... pivo, která vás rozřehtá.

V roce 2006 byl založen minipivovar Koníček sládkem Mojmírem Velkým, který po absolvování pivovarské školy a následné sladovnické štaci v nedalekém pivovaru v Nošovicích, si šel vlastní cestou a začal vařit pivo do svého malého nezávislého minipivovárku. Přesně 2. 6. 2006 byla slavnostně uvařena první várka piva, světlý výčepní ležák Ryzák 11 % na malé 250 l várně. Následující červenec tohoto roku začalo pivo téct v mateřském Hostinci a pensionu U Koníčka. V měsíci srpnu se uvařila první várka Vraníka, na Vánoce téhož roku spatřil světlo světa i naše poslední stálice polotmavý speciál Grošák 14 %.

Od Vánoc roku 2006 se již pivaři těšili jen z místního piva, které nahradilo tradiční piva z nošovického pivovaru.

Pivovar se neustále rozšiřoval, jak se zvyšovala poptávka po Koníčkovém pivu, tak původní budova přestala kapacitně stačit, tak v roku 2009 byla ve vedlejší přilehlé budově vybudována spilka a ležácký sklep, přičemž i kapacita várny byla navýšená na 500l. Začalo se vařit oblíbené pivní menu.

Zásadní rozšíření proběhlo v roku 2013, kdy se rozjela úplně nová výroba piva v moderním a kapacitně větším už pivovaru, kdy také došlo ke změně názvu: Pivovar Koníček s.r.o.

Byla vybudována nová várna o objemu 20 hl a k tomu spilka o kapacitě 160 hl a ležácký sklep o objemu 480 hl piva ve zrání. Přičemž začal pivovar pivem zásobovat cca 100 hostinců pivem. V současné době činí výstav pivovaru cca 10 tisíc hl ročně.

Původní minipivovar ukončil výrobu na podzim roku 2013 (současně probíhala výroba ve dvou varnách). Na jaře roku 2014 proběhla rozsáhla rekonstrukce původního minipivovarku, kde se vyměnila technologie a instalovala se nová spilka a ležácké tanky o objemu 10 hl které slouží jako tanky výčepní pro přilehlý hostinec Koníček.

V roce 2015 pivovar dostavěl sklady a moderní stáčírnu kegů a lahví opět se navýšila kapacita ležení a kvašení, tak aby z rostoucím výstavem nedocházelo k neuležení piva a zhoršení kvality. Pivovar dnes zaměstnává v letní špičce až 15 zaměstnanců, stabilně 10 osob. Roční výstav se pohybuje nyní okolo 9000hl piva za rok, část produkce míří i na Slovensko a do Polska.

Co nás čeká v roce 2016 a dále to nikdo neví, ale našim přáním je pořad pro vás vařit pivo se srdcem a nadšením a objevováním nových pivních kultur a stylů…


Co vaříme

Hodnocení

Zatím žádné recenze. Buďte první.

Napsat hodnocení

Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.