Zatímco netrpělivě vyhledáváme lokalitu pro vlastní pivovar, nemohli jsme se dočkat, a museli začít vyrábět naše piva dřív. K tomu jsme si pečlivě vybrali partnery našeho pivovaru, kde se vaří naše piva podle našich vlastních receptur, s našimi vlastními ingrediencemi a pod naším přísným dohledem a pod vedením různých sládků, v závislosti na typu vařeného piva.
Naše spodně kvašené ležáky a polotmavé pivo se vaří v Pivovaru Chotěboř, asi 90 minut od Prahy. Naše svrchně kvašené mezinárodní piva jsou vyráběna v různých pivovarech, v závislosti na konkrétním stylu a technických požadavcích vaření. V současné době se naše Colorado Pale Ale a další pivní speciály vaří v Antoši v Slaném.
Zemské pivo je prémiové řemeslné pivo. Vyrábíme ho z touhy a vášně vracet na trh kvalitní pivo plné chutí, vařené tradičními metodami, které jsou dnes v moderním pivovarnictví často opomíjeny kvůli docílení větší efektivity při masové výrobě.
Zemské pivo vzniklo z touhy poznávat a zároveň se učit také světovou pokladnici pivovarnictví a přinášet krásná netradiční nebo lépe řečeno zatím méně známá piva českému spotřebiteli.
Používáme nejkvalitnější suroviny – vždy pouze ty, které do konkrétního piva patří. Do českého piva český slad a chmel, do světových piv slady a chmely ze země původu receptur. Používáme tradiční metody vaření a současně přicházíme s inovacemi pro pestrou paletu chuťově plných piv s opravdovým charakterem.
Každé naše pivo má svého sládka, tvůrce receptury a postupů. Česká piva vaří český sládek, světová piva sládek se zkušenostmi s pivy ze země původu toho piva. Jen tak dokážeme zaručit, že každé pivo je skutečným originálem s maximálním úsilím docílit původní chuť a aroma, které k tomu pivu opravdu historicky patří.
Původně jsme chtěli opravit Dominikánský Dvůr v Braníku a vrátit do objektu malý pivovar – místo, kde dominikánský řád vařil pivo od 1626 do roku 1899.
Veškerá povolení včetně od Národního památkového ústavu byla během dvou let přípravy vystavena. Politický názor Městské části Prahy 4 je však jiný. Zřejmě tento krásný, památkově chráněný objekt bude dále pár desetiletí chátrat. Jaké a čí jiné zájmy nakonec převážily, by byla jen spekulace.
Samotný název Zemského piva byl vybrán, aby reprezentoval přírodní suroviny a tradiční řemeslné procesy, které jsou základem výroby našeho piva. Pivo, které reflektuje skutečné hodnoty a je synonymem pro způsob výroby, kde není používáno žádných přísad a náhražek. Jen slad, z obilí vyrůstající ze země, chmel taktéž a voda ze země vyvěrající.
Zemské pivo je zkrátka odkaz na dodržování čistoty výroby piva podle starých,tradičních zákonů.
Pes v logu s hořící pochodní v tlamě je Domini Canis, neboli „pes Páně“ – symbolika Dominikánského řádu a nyní střežící jejich pivovarský odkaz u Zemského řemeslného pivovaru. Traduje se, že matka Sv. Dominikána měla vidinu, jak jí pes s hořící pochodní v tlamě vyskakuje z lůna a „zapaluje celý svět“. Podle toho ho pojmenovala „Dominicanus“. Dále při křtu byla vidět hvězda na jeho čele.
Obě tyto legendy jsou nyní součásti našeho loga.
Unikátní desítka s výrazným chuťovým charakterem. Pro svou vyváženost, plnost, vyšší chmelení se často zaměňuje za…
Pro Zemské polotmavé pivo je charakteristická plná chuť, karmínová až čokoládová barva a bohatá pěna. Čistá sladová…
Extrakt je výrazně vyšší než u jiných českých ležáků. Toto nepasterizované pivo je výrazné pro své senzorické chuťové…
Zatím žádné recenze. Buďte první.
Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.