Web běží v testovací verzi

Zemský pivovar

Zatímco netrpělivě vyhledáváme lokalitu pro vlastní pivovar, nemohli jsme se dočkat, a museli začít vyrábět naše piva dřív. K tomu jsme si pečlivě vybrali partnery našeho pivovaru, kde se vaří naše…

Zemský pivovar

Zatímco netrpělivě vyhledáváme lokalitu pro vlastní pivovar, nemohli jsme se dočkat, a museli začít vyrábět naše piva dřív. K tomu jsme si pečlivě vybrali partnery našeho pivovaru, kde se vaří naše piva podle našich vlastních receptur, s našimi vlastními ingrediencemi a pod naším přísným dohledem a pod vedením různých sládků, v závislosti na typu vařeného piva.

Naše spodně kvašené ležáky a polotmavé pivo se vaří v Pivovaru Chotěboř, asi 90 minut od Prahy. Naše svrchně kvašené mezinárodní piva jsou vyráběna v různých pivovarech, v závislosti na konkrétním stylu a technických požadavcích vaření. V současné době se naše Colorado Pale Ale a další pivní speciály vaří v Antoši v Slaném.

Zemské pivo je prémiové řemeslné pivo. Vyrábíme ho z touhy a vášně vracet na trh kvalitní pivo plné chutí, vařené tradičními metodami, které jsou dnes v moderním pivovarnictví často opomíjeny kvůli docílení větší efektivity při masové výrobě.

Zemské pivo vzniklo z touhy poznávat a zároveň se učit také světovou pokladnici pivovarnictví a přinášet krásná netradiční nebo lépe řečeno zatím méně známá piva českému spotřebiteli.

Používáme nejkvalitnější suroviny – vždy pouze ty, které do konkrétního piva patří. Do českého piva český slad a chmel, do světových piv slady a chmely ze země původu receptur. Používáme tradiční metody vaření a současně přicházíme s inovacemi pro pestrou paletu chuťově plných piv s opravdovým charakterem.

Každé naše pivo má svého sládka, tvůrce receptury a postupů. Česká piva vaří český sládek, světová piva sládek se zkušenostmi s pivy ze země původu toho piva. Jen tak dokážeme zaručit, že každé pivo je skutečným originálem s maximálním úsilím docílit původní chuť a aroma, které k tomu pivu opravdu historicky patří.

Původně jsme chtěli opravit Dominikánský Dvůr v Braníku a vrátit do objektu malý pivovar – místo,  kde dominikánský řád vařil pivo od 1626 do roku 1899.

Veškerá povolení včetně od Národního památkového ústavu byla během dvou let přípravy vystavena. Politický názor Městské části Prahy 4 je však jiný. Zřejmě tento krásný, památkově chráněný objekt bude dále pár desetiletí chátrat. Jaké a čí jiné zájmy nakonec převážily, by byla jen spekulace.

Samotný název Zemského piva byl vybrán, aby reprezentoval přírodní suroviny a tradiční řemeslné procesy, které jsou základem výroby našeho piva. Pivo, které reflektuje skutečné hodnoty a je synonymem pro způsob výroby, kde není používáno žádných přísad a náhražek. Jen slad, z obilí vyrůstající ze země, chmel taktéž a voda ze země vyvěrající.

Zemské pivo je zkrátka odkaz na dodržování čistoty výroby piva podle starých,tradičních zákonů.

Pes v logu s hořící pochodní v tlamě je Domini Canis, neboli „pes Páně“ – symbolika Dominikánského řádu a nyní střežící jejich pivovarský odkaz u Zemského řemeslného pivovaru. Traduje se, že matka Sv. Dominikána měla vidinu, jak jí pes s hořící pochodní v tlamě vyskakuje z lůna a „zapaluje celý svět“. Podle toho ho pojmenovala „Dominicanus“. Dále při křtu byla vidět hvězda na jeho čele.

Obě tyto legendy jsou nyní součásti našeho loga.


Co vaříme

bottle placeholder

Zemská desítka 10°

Spodně kvašené

Unikátní desítka s výrazným chuťovým charakterem. Pro svou vyváženost, plnost, vyšší chmelení se často zaměňuje za…

pivní etiketa

Zemský polotmavý ležák 12°

Ležák

Pro Zemské polotmavé pivo je charakteristická plná chuť, karmínová až čokoládová barva a bohatá pěna. Čistá sladová…

pivní etiketa

Zemský světlý ležák 12°

Ležák

Extrakt je výrazně vyšší než u jiných českých ležáků. Toto nepasterizované pivo je výrazné pro své senzorické chuťové…

Hodnocení

Zatím žádné recenze. Buďte první.

Napsat hodnocení

Pokud chcete napsat hodnocení, musíte se přihlásit.